#GREAT
INJAPAN


Μία ομάδα που κάνει μια χώρα να κοιτά ψηλά!

Μία ομάδα 12 σπουδαίων αθλητών και της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών που ξεπερνούν τον εαυτό τους καθημερινά, που ξεχωρίζουν για την ψυχή που καταθέτουν, αποδεικνύοντας ότι οι στόχοι και τα όνειρα βρίσκονται πάντα εκεί έξω για να κατακτούνται.

Λευτέρης Πετρούνιας

Κρίκοι

Ο Μίδας των κρίκων. Μέσα σε τέσσερις λέξεις μπορεί κάποιος να περιγράψει την αθλητική πορεία του Λευτέρη Πετρούνια. Του αθλητή που έχει κυριαρχήσει όσο λίγοι στους κρίκους και ανήκει ανάμεσα στους κορυφαίους σπεσιαλίστες όλων των εποχών.

Πέρα από την άρτια εκτέλεση του προγράμματός του ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει επιδείξει απίστευτη σταθερότητα η οποία τον έχει οδηγήσει μέχρι την κορυφή του κόσμου. Για εκείνον το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, αφού ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Στο Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο του και να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της γυμναστικής. Βέβαια, ήδη αυτά που έχει καταφέρει τον τοποθετούν ανάμεσα στους θρύλους.

Τρία χρυσά σε παγκόσμια, πέντε σε ευρωπαϊκά συνθέτουν μεταξύ άλλων την εντυπωσιακή συγκομιδή του. Υπάρχει όμως ένα ακόμα μετάλλιο που πήρε τα τελευταία δύο χρόνια. Ο τραυματισμός του στον ώμο, η επιστροφή του στους αγώνες και ο τρόπος με τον οποίο πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν εντυπωσιακό επίτευγμα για έναν σπουδαίο αθλητή.

Στο Τόκιο ήδη πολλοί τον χρίζουν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Τόσο εκείνος όσο και ο προπονητής του γνωρίζουν ότι όλα θα κριθούν από εκείνον. Αν ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποιήσει τις γνωστές εκτελέσεις του τότε δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να του στερήσει το χρυσό.

Αυτή τη φορά θα έχει και ένα έξτρα κίνητρο για να τα καταφέρει και αυτό δεν είναι άλλο από τις δύο κορούλες του που θα τον παρακολουθούν αρκετά χιλιόμετρα μακριά και θα θέλει να τους αφιερώσει το μετάλλιο.


Το πρόγραμμα του Λευτέρη

Σάββατο 24 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 08:30 - 10:00

Προκριματικός ανδρών - Λευτέρης Πετρούνιας

Δευτέρα 2 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 11:00 - 16:40

Τελικός κρίκων ανδρών - Λευτέρης Πετρούνιας (αν προκριθεί)

Κατερίνα Στεφανίδη

Άλμα επί κοντώ

Η Μεγάλη Αικατερίνη του ελληνικού αθλητισμού δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Άλλωστε, είναι η αθλήτρια που έχει κατακτήσει το τελευταίο χρονικά ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας μας. Φυσικά αναφερόμαστε στο χρυσό που πήρε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στις 19 Αυγούστου του 2016. Αυτό είναι και το λαμπερότερο πετράδι στο στέμμα της, όχι όμως και το μοναδικό.

Όλα άρχισαν αρκετά χρόνια νωρίτερα. Τότε που η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε τα πρώτα της βήματα στο άλμα επί κοντώ. Αυτά συνδυάστηκαν με μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις και πολλά ρεκόρ. Η μετάβαση στο δρόμο των επιτυχιών σε επίπεδο γυναικών δεν ήρθε άμεσα και ομαλά.

Προηγήθηκαν αποτυχίες και σκληρά μαθήματα. Τα πάντα άλλαξαν όμως από το 2014 και μετά. Το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης και η μετέπειτα συνεργασία της με τον Μιτς Κρίερ αποδείχτηκαν καρμικές.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα τσουνάμι επιτυχιών. Η πλούσια τροπαιοθήκη της πλέον μετρά, πέρα από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλους τους πιθανούς τίτλους. Χρυσά σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Diamond League, ενώ έχει εκτοξεύσει τα πανελλήνια ρεκόρ σε ανοικτό και κλειστό στίβο (4,91μ. και 4,90 αντίστοιχα).

Μέχρι σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη έχει επιβεβαιώσει τον τίτλο της αθλήτριας των μεγάλων αγώνων. Πολλές φορές οι αντίπαλές της μοιάζουν να είναι τα φαβορί στους αγώνες λόγω καλύτερων επιδόσεων, ωστόσο όταν φτάνει η ώρα των μεταλλίων εκείνη είναι πάντα εκεί.

Αυτό θέλει να κάνει και στο Τόκιο. Να βρεθεί ξανά στο βάθρο σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών και ασυνήθιστης προετοιμασίας αφού ο κορονοϊός έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του και στον αθλητισμό. Στα 31 της χρόνια ξέρει τι πρέπει να κάνει για να καταφέρει τον στόχο της και είναι δεδομένο πως εκείνες που πρέπει να έχουν άγχος είναι οι αντίπαλές της, όχι εκείνη.


Το πρόγραμμα της Κατερίνας

Δευτέρα 2 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 13:00 - 16:00

Επί κοντώ γυναικών: Προκριματικός γύρος - Κατερίνα Στεφανίδη

Πέμπτη 5 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 13:00 - 15:45

Επί κοντώ γυναικών: Τελικός - Κατερίνα Στεφανίδη (εφόσον προκριθεί)

Άννα Κορακάκη

Σκοποβολή

ΗΆννα Κορακάκη μπήκε στα σπίτια και τις ζωές των Ελλήνων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Τότε που όλοι αναζητούσαν να δουν ποια είναι αυτή η αθλήτρια η οποία βάλθηκε να μας μάθει σκοποβολή.

Αυτή η σπουδαία αθλήτρια, όμως, δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Άννα Κορακάκη έχει ήδη στο παλμαρέ της τίτλους και διακρίσεις που θα ζήλευαν αθλήτριες με πολλά περισσότερα χρόνια από εκείνη στο χώρο.

Κατέχει και το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, έπειτα από την επίδοσή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μόσχα το 2014. Λίγους μήνες μετά τα δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλου στο Μπακού, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας η οποία καταφέρνει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων να κατακτήσει δύο μετάλλια, ένα χρυσό μετάλλιο στα 25μ. σπορ πιστόλι και ένα χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι.

Φυσικά, δεν σταμάτησαν όλα το 2016. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως από τότε έχει ανέβει στο βάθρο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες άλλες 15 φορές. Μέχρι και σήμερα οι τίτλοι συνεχίζουν να προστίθενται στο βιογραφικό της και εκείνη πάει στο Τόκιο για να παλέψει να βρεθεί και πάλι στο βάθρο. Αποστολή δύσκολη για τους γνωρίζοντες, αλλά όχι ακατόρθωτη για την Άννα Κορακάκη.

Άλλωστε, έχει αποδείξει ότι της αρέσουν τα δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταφέρει να κάνει εκ νέου το θαύμα της.


Το πρόγραμμα της Άννας

Κυριακή 25 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 3:00 - 10:30

Αεροβόλο πιστόλι γυναικών 10m: Προκριματικός - Άννα Κορακάκη

Αεροβόλο πιστόλι γυναικών 10m: Τελικός - Άννα Κορακάκη (εφόσον προκριθεί)

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 3:00 - 6:45

Σπορ πιστόλι γυναικών 25m: Βολές ακριβείας - Άννα Κορακάκη

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 3:00 - 11:00

Σπορ πιστόλι γυναικών 25m: Προκριματικός - Άννα Κορακάκη

Σπορ πιστόλι γυναικών 25m: Τελικός - Άννα Κορακάκη (εφόσον προκριθεί)

Κριστιάν Γκολομέεβ

Κολύμβηση

Ο γίγαντας με το χαμόγελο μικρού παιδιού. Έτσι θα περιέγραφε κανείς τον Κριστιάν Γκολομέεβ αν τον συναντούσε. Στα 28 του χρόνια βλέπει τον κόσμο σχεδόν από τα δύο μέτρα και η ειδικότητά του είναι να σπάει τα χρονόμετρα.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος του όταν έψαχνε να βρει με ποιο αγώνισμα της κολύμβησης θα ασχοληθεί. Ήθελε να γίνει ο ταχύτερος στα 50μ. ελεύθερο ή αλλιώς στην κούρσα της καμίας ανάσας!

Αποστολή εξαιρετικά δύσκολη και ταυτόχρονα τρομερά απαιτητική αφού κάθε λεπτομέρεια κοστίζει δέκατα του δευτερολέπτου και συνολικά το όνειρο ενός αθλητή να βρεθεί στο βάθρο ενός μεγάλου αγώνα.

Αυτές τις λεπτομέρειες πλήρωνε για χρόνια ο Κριστιάν Γκολομέεβ αφού βρισκόταν μονίμως κοντά, αλλά όχι πάνω στο πόντιουμ. Όλα άλλαξαν το 2018 στο ευρωπαϊκό της Γλασκώβης όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ακολούθησε τον επόμενο χρόνο η κορυφαία του στιγμή μέχρι σήμερα, το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ το 2021 πρόσθεσε και ένα χάλκινο σε ευρωπαϊκό στη συλλογή του.

Στο Τόκιο ο στόχος του είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος. Θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο σε πισίνα. Για να τα καταφέρει χρειάζεται να κάνει την τέλεια κούρσα, να κατεβάσει και άλλο το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Όλα αυτά ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας, αλλά ο Κριστιάν Γκολομέεβ δεν καταλαβαίνει από αυτά. Του αρέσει η έκρηξη αδρεναλίνης και στο Τόκιο θέλει να ζήσει τις δικές του μοναδικές στιγμές.

Αν τα καταφέρει θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής κολύμβησης.


Το πρόγραμμα του Κριστιάν

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 13:00 - 15:30

50μ. ελεύθερο ανδρών: Προκριματικές σειρές - Κριστιάν Γκολομέεβ

Σάββατο 31 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 04:30 - 06:20

50μ. ελεύθερο ανδρών: Ημιτελικοί - Κρίστιαν Γκολομέεβ (εφόσον προκριθεί)

Κυριακή 1 Αυγούστου

50μ. ελεύθερο ανδρών: Τελικός - Κριστιαν Γκολομέεβ (εφόσον προκριθεί)

Μίλτος Τεντόγλου

Άλμα εις μήκος

Δίχως αμφιβολία ο αθλητής που θα αισθάνεται πιο άνετα απ’ όλους στο Τόκιο αφού λατρεύει την Ιαπωνία. Για την ακρίβεια κάποιος θα εξέταζε το ενδεχόμενο κάποιος πρόγονος του να κατάγεται από εκεί.

Βλέπει anime, ακούει γιαπωνέζικα τραγούδια (μάλιστα το αγαπημένο του είναι γιαπωνέζικο) και μέσα από αυτή τη διαδικασία καταλαβαίνει γιαπωνέζικα. Άρα δε θα έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί για να φτάσει στο μεγάλο του στόχο.

Ποιος είναι αυτός; Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Φέτος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι πλέον σε κάθε αγώνα βγάζει και ένα μεγάλο άλμα φλερτάροντας με το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα κατέχει τον μόνιμο τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, τα καταφέρνει ακόμα και με ένα πόδι, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει το μεγάλο του ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει ένα μεγάλο άλμα στον τελικό.

Όπως λέει και ο ίδιος οι αγώνες τον εξιτάρουν, του αρέσει να βρίσκεται σε κατάσταση πίεσης και δεδομένα κάτι χρωστάει στον εαυτό του από τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Τότε το άγχος τον λύγισε και δεν μπόρεσε να βρει ένα άλμα για να μπει στον τελικό.

Τώρα, θέλει να ξεμπερδεύει εύκολα με τη διαδικασία του προκριματικού για να βρεθεί στον τελικό. Εκεί όλα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε, για πολλούς ο Μίλτος Τεντόγλου πάει στο Τόκιο ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Εκείνος θέλει να το αποδείξει μέσα στο Εθνικό Στάδιο.


Το πρόγραμμα του Μίλτου

Σάββατο 31 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 13:00 - 15:55

Μήκος ανδρών: Προκριματικός - Μίλτος Τεντόγλου

Δευτέρα 2 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 03.00 - 05:55

Μήκος ανδρών: Τελικός - Μίλτος Τεντόγλου (εφόσον προκριθεί)

Χρήστος Βολικάκης

Ποδηλασία

Δίχως αμφιβολία το γεγονός ότι ο Χρήστος Βολικάκης θα βρεθεί για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αρκετό για να του βγάλει κανείς το καπέλο και για να καταλάβει το τεράστιο μέγεθος αυτού του αθλητή.

Ο τίτλος του κορυφαίου ποδηλάτη στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια δεν φτάνει για να τον περιγράψει, αφού ανήκει στους καλύτερους στον κόσμο. Για εκείνον μιλούν άλλωστε οι τίτλοι του και η μόνιμη παρουσία του στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε όποιο αγώνισμα κι αν κάνει.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει συνολικά τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, εννιά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε αυτά δεν υπολογίζουμε εκείνα που έχει κατακτήσει σε αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το μοναδικό μετάλλιο που απουσιάζει από την τεράστια συλλογή του είναι αυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα κυνηγήσει στο Τόκιο παρά τις δεδομένες δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει με αποκορύφωμα το πρόβλημα στη μέση.

Άλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει, εκείνος όμως απλά άφησε τα σπριντ και πλέον στα αγωνίσματα αντοχής ετοιμάζεται να κάνει πράξη το όνειρο του. Γνωρίζει καλά τους αντιπάλους του και το μόνο που εύχεται είναι να είναι καλά την ημέρα των αγωνισμάτων του στο όμνιουμ.

Εάν αυτό συμβεί τότε έχει την ικανότητα και την εμπειρία να καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο και εφόσον συμβεί αυτό θα πρόκειται δίχως αμφιβολία για την απόλυτη λύτρωση για έναν σπουδαίο αθλητή.


Το πρόγραμμα του Χρήστου

Πέμπτη 5 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 09:30 - 12:50

Όμνιουμ ανδρών: Αγώνας Σκρατς - Χρήστος Βολικάκης

Όμνιουμ ανδρών: Αγώνας ρυθμού - Χρήστος Βολικάκης

Όμνιουμ ανδρών: Κούρσα αποκλεισμού - Χρήστος Βολικάκης

Όμνιουμ ανδρών: Αγώνας πόντων - Χρήστος Βολικάκης

Μαρία Πρεβολαράκη

Πάλη

Πρόκειται για τη μεγάλη κυρία της ελληνικής πάλης. Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι η αθλήτρια τοτέμ στις ελληνικές παλέστρες και αποτελεί μόνιμο σημείο αναφοράς του αθλήματος εδώ και πολλά χρόνια.

Έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω και πάντοτε έβρισκε τρόπο να επιστρέφει ακόμα πιο δυνατή. Αυτό μαρτυρά τόσο η μεγάλη της πορεία όσο και τα μετάλλια που έχει κατακτήσει σε αυτήν.

Δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, τέσσερα σε ευρωπαϊκά και αμέτρητα σε διεθνείς αγώνες συνθέτουν ένα παλμαρέ που την κατατάσσουν απόλυτα φυσιολογικά ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βαδίζοντας στα 30 της χρόνια θα βρεθεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα παλέψει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Φυσικά θα έχει απέναντι της αθλήτριες αναλόγου επιπέδου, αλλά με την εμπειρία που έχει πλέον θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει, θα φτάσει την καριέρα της μέχρι το Παρίσι και θέλει όσο τίποτα άλλο να προστεθεί στην τροπαιοθήκη της ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Βέβαια, θέλει και να πετάξει τη ζυγαριά της η οποία είναι ο μόνιμος βραχνάς της αλλά ελπίζουμε να το κάνει αυτό αφού έχει φτάσει στο μεγάλο της στόχο.

Ανεξάρτητα βέβαια από το εάν θα το έχει καταφέρει ή όχι αθλήτριες σαν την Μαρία Πρεβολαράκη αποτελούν κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό και παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γενιές.


Το πρόγραμμα της Μαρίας

Πέμπτη 5 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 05:00 - 07:30

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Φάση των 16 - Μαρία Πρεβολαράκη

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Προημιτελική φάση - Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)

Διάρκεια αγώνων: 12:15 - 16:00

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Ημιτελικοί - Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 05:00 - 07:30

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Ρεπεσάζ - Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)

Διάρκεια αγώνων: 12:15 - 16:00

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Ρεπεσάζ

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Μικρός τελικός - Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)

Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Τελικός - Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)

Βασιλεία Καραχάλιου

Ιστιοπλοΐα

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και σίγουρα το να ασχοληθεί κανείς με την ιστιοπλοΐα σε επίπεδο πρωταθλητισμού απαιτεί μεγάλη δύναμη. Όχι μόνο σωματική αλλά κυρίως πνευματική για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις, να δαμάσεις τον άνεμο, τα κύματα και να φτάσεις στον προορισμό σου.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σας καλωσορίσουμε στον κόσμο της Βασιλείας Καραχάλιου. Μέσα στη βάρκα της είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια γιατί γνωρίζει ότι αυτή μπορεί να την πετάξει μακριά από το βάθρο, όμως δεν εγκαταλείπει ποτέ!

Η Βασιλεία Καραχάλιου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα Laser Radial και θέλει να προσθέσει το όνομά της στη λίστα των Ελλήνων Ολυμπιονικών στην ιστιοπλοΐα. Στην Ενοσίμα το 2017 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο της Ολυμπιακής ρεγκάτας και το ίδιο θα ήθελε να επαναλάβει σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα.

Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία της και προσθέτει συνεχώς μετάλλια από μεγάλους διεθνείς αγώνες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι προϋποθέσεις για να καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου δεδομένα και υπάρχουν. Το μαχητικό της πνεύμα δεν θα της επιτρέψει να σταματήσει να διεκδικεί το όνειρό της μέχρι την τελευταία στιγμή.

Δεν ξέρουμε εάν η Βασιλεία Καραχάλιου θα καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο, όμως δεδομένα θα παλέψει για αυτό. Αν τα καταφέρει τότε δεδομένα η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό τότε σίγουρα θα έχει παλέψει μέχρι τέλους για να το καταφέρει.


Το πρόγραμμα της Βασιλείας

Κυριακή 25 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 06:00 - 12:00

Laser Radial Γυναικών: Ιστιοδρομίες 1-2

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 06:00 - 12:00

Laser Radial Γυναικών: Ιστιοδρομίες 3-4

Τρίτη 27 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 06:00 - 12:00

Laser Radial Γυναικών: Ιστιοδρομίες 5-6

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 06:00 - 12:00

Laser Radial Γυναικών: Ιστιοδρομίες 7-8

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 06:00 - 12:00

Laser Radial Γυναικών: Ιστιοδρομίες 9-10

Κυριακή 1 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 06:00 - 12:00

Laser Radial γυναικών: Κούρσα μεταλλίων

Αννέτα Κυρίδου

Κωπηλασία

Όταν παλεύεις για πράγματα που αγαπάς κάποια στιγμή οι κόποι σου θα ανταμειφτούν. Αυτό ισχύει περίτρανα στην περίπτωση της Αννέτας Κυρίδου. Η 22χρονη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έπειτα από αμέτρητες αναποδιές.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το τι πέρασε η Αννέτα Κυρίδου για να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση αρκεί να αναφέρουμε ότι στην πρώτη ευκαιρία της αγωνιζόμενη ακόμα στο διπλό μαζί με την Δήμητρα Τσαμοπούλου η συναθλήτριά της υπέστη κάταγμα κόπωσης. Ατυχίες είχε τόσο στη δεύτερη, όσο και στην τρίτη της ευκαιρία με αποκορύφωμα την πτώση της από την βάρκα λίγο πριν την κρίσιμη κούρσα.

Τελικά τα κατάφερε με την τέταρτη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στην τελευταία διοργάνωση που έδινε θέσεις για τους ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τερματισμός τη βρήκε με δάκρυα χαράς στα μάτια και με μία τεράστια ανακούφιση.

Η στιγμή της δικαίωσης άργησε αλλά ήρθε για μία αθλήτρια που ξέρει να παλεύει κόντρα στα προγνωστικά. Άλλωστε οι επιτυχίες της σε Παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών μαρτυρούν την ποιότητά της.

Στο μονό σκιφ τα λάθη δεν συγχωρούνται αφού κάθε ένα από αυτά μπορεί να σου στοιχίσει. Η Αννέτα Κυρίδου δηλώνει πανέτοιμη για το Τόκιο και ο στόχος είναι να προκριθεί στον τελικό.

Άλλωστε το ένα από τα όνειρά της έχει πραγματοποιηθεί ήδη. Αυτό της παρουσίας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δεύτερο που αφορά τη συμμετοχή της σε αυτούς στο ίδιο πλήρωμα με την αδερφή της μπορεί να γίνει στο μέλλον.


Το πρόγραμμα της Αννέτας

Παρασκευή 23 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 04:10

Μονό σκιφ γυναικών: Προκριματικές σειρές - Αννέτα Κυρίδου

Σάββατο 24 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 04:30

Μονό σκιφ γυναικών: Ρεπεσάζ - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 03:00 - 05:20

Μονό σκιφ γυναικών: Προημιτελικοί - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Τρίτη 27 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 04:00

Μονό σκιφ γυναικών: Ημιτελικοί για θέσεις 13-24 - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Τετάρτη 28 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 05:40

Μονό σκιφ γυναικών: Ημιτελικοί για θέσεις 1-12 - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 05:50

Μονό σκιφ γυναικών: Τελικός Ζ (Θέσεις κατάταξης 31-32) - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Μονό σκιφ γυναικών: Τελικός E (Θέσεις κατάταξης 25-30) - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Μονό σκιφ γυναικών: Κωπηλασία (*ανάλογα με την πορεία της)

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:45 - 04:55

Μονό σκιφ γυναικών: Τελικός Γ (Θέσεις κατάταξης 13-18) - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Μονό σκιφ γυναικών: Τελικός B (Θέσεις κατάταξης 7-12) - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Μονό σκιφ γυναικών: Τελικός Α (Θέσεις κατάταξης 1-6) - Αννέτα Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία της)

Μαρία Κυρίδου
& Χριστίνα Μπούρμπου

Κωπηλασία

Για να πετύχει ένα πλήρωμα κωπηλασίας χρειάζεται όσοι το απαρτίζουν να καταφέρνουν να γίνονται ένα για να μπορέσουν να φτάσουν στον κοινό στόχο. Στην περίπτωση της Μαρίας Κυρίδου και της Χριστίνας Μπούρμπου αυτό πήρε λίγο παραπάνω χρόνο να συμβεί, αλλά όταν έγινε οι αντίπαλές τους άρχισαν να βλέπουν την πλάτη τους.

Οι δυο τους έγιναν δίδυμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες. Το αποτέλεσμα; Ένα χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ διαδρομής. Η συλλογή τους έχει χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, ενώ συστήθηκαν και σε επίπεδο γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 όπου και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Όλα αυτά στα 20 τους χρόνια και με όλο το μέλλον να βρίσκεται μπροστά τους.

Δίχως αμφιβολία η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου έχουν αποδείξει πως έχουν όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Η πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι απλά ένα ακόμα παράσημο και η συμμετοχή τους στη γιορτή αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο για εκείνες.

Τι θα κάνουν εκεί; Θα παλέψουν για ό,τι καλύτερο κόντρα σε αθλήτριες περισσότερο έμπειρες και πιο δυνατές σωματικά. Προβλέψεις στην κωπηλασία είναι δύσκολο να γίνουν, ωστόσο οι δυο τους δεδομένα θα φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν.


Το πρόγραμμα της Μαρίας και της Χριστίνας

Σάββατο 24 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 04:30

Δίκωπος γυναικών: Προκριματικές σειρές - Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου

Κυριακή 25 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 03:00 - 05:40

Δίκωπος γυναικών: Ρεπεσάζ - Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία τους)

Τρίτη 27 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 02:30 - 04:00

Δίκωπος γυναικών: Ημιτελικοί για θέσεις 1-12 - Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία τους)

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Δίκωπος γυναικών: Τελικός Α (Θέσεις κατάταξης 1-6) - Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία τους)

Δίκωπος γυναικών: Τελικός B (Θέσεις κατάταξης 7-12) - Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου (*ανάλογα με την πορεία τους)

Γιώργος Πιλίδης

Πάλη

Η Ελλάδα έχει τεράστια παράδοση στην πάλη. Σπουδαίοι Ολυμπιονίκες έχουν τιμήσει τη χώρα μας και έχουν φέρει μεγάλες διακρίσεις. Σε αυτούς θέλει να προστεθεί ο Γιώργος Πιλίδης.

Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης έχει καταφέρει ήδη να γράψει με ολόχρυσα γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας. Ο λόγος; Η μόνιμη παρουσία του στο βάθρο όλων των αγώνων στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Eίναι κάτοχος 8 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στο άθλημα της ελεύθερης Πάλης.

Το λιοντάρι από τον Ασπρόπυργο έχει γίνει ο εφιάλτης των συνομήλικων του και πλέον έχει ανέβει στην κατηγορία των ανδρών. Εκεί τα πράγματα είναι σαφέστατα πιο δύσκολα αφού πρέπει να αντιμετωπίσει αθλητές με μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και ταυτόχρονα περισσότερες εμπειρίες.

Εκείνος όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Δηλώνει ευθαρσώς προς όλους τους μεγάλους αντιπάλους του πως θέλει να πάει στο Τόκιο και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Αυτό είναι το όνειρό του και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

Έχει αποδείξει στην πορεία του μέχρι τώρα πως δεν καταλαβαίνει από εμπόδια και τραυματισμούς. Άλλωστε, το εισιτήριο για το Τόκιο το έκλεισε όντας τραυματίας. Το μεγαλύτερο μετάλλιο της καριέρας του το έχει κατακτήσει με μετατόπιση σπονδύλων.

Ναι σωστά καταλάβατε, ο Γιώργος Πιλίδης δεν καταλαβαίνει τίποτα από προβλήματα και θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Τόκιο.


Το πρόγραμμα του Γιώργου Πιλίδη

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Ελευθέρα ανδρών 65 kg: Φάση των 16 - Γιώργος Πιλίδης

Ελευθέρα ανδρών 65 kg: Προημιτελική φάση - Γιώργος Πιλίδης (αν προκριθεί)

Ελευθέρα ανδρών 65 kg: Ημιτελικοί - Γιώργος Πιλίδης (αν προκριθεί)

Σάββατο 7 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 12:45 - 16:00

Ελευθέρα ανδρών 65 kg: Ρεπεσάζ

Ελευθέρα ανδρών 65 kg: Μικρός τελικός - Γιώργος Πιλίδης (αν προκριθεί)

Ελευθέρα ανδρών 65 kg: Τελικός - Γιώργος Πιλίδης (αν προκριθεί)

Εθνική Ομάδα

Πόλο Ανδρών

Κανονικά ο τίτλος της επίσημης αγαπημένης θα έπρεπε να ανήκει στις Εθνικές ομάδες πόλο αφού με διαφορά είναι εκείνες που μας έχουν χαρίσει τις περισσότερες διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στο Τόκιο η μοναδική Εθνική ομάδα που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς είναι εκείνη του πόλο ανδρών. Από το 1980 μέχρι και σήμερα δεν έχει απουσιάσει ποτέ ενώ συνολικά από τις 28 φορές που έχουν διεξαχθεί αγώνες πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αγωνιστεί τις 17. Η κορυφαία θέση που έχει κατακτήσει ποτέ είναι η τέταρτη το 2004 και συνολικά έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα.

Στο Τόκιο κάθε Εθνική ομάδα θα μπορεί να έχει 13 παίκτες εκ των οποίων οι δώδεκα θα βρίσκονται στην αποστολή. Ο Θοδωρής Βλάχος επέλεξε τους Στυλιανό Αργυρόπουλο, Άγγελο Βλαχόπουλο, Κωνσταντίνο Γαλανίδη, Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, Κωνσταντίνο Γκιουβέτση, Γεώργιο Δερβίση, Εμμανουήλ Ζερδεβά, Μάριο Καπότση, Χριστόδουλο Κολόμβο, Κωνσταντίνο Μουρίκη, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Δημήτρη Σκουμπάκη, Ιωάννη Φουντούλη.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Α' Όμιλο μαζί με την Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ, την Ουγγαρία, την Ιαπωνία και την Ιταλία. Η πρόκριση στην επόμενη φάση με λίγη προσοχή θα έρθει εύκολα και από εκεί και πέρα θα παίξει μεγάλο ρόλο το πλασάρισμα για τα νοκ άουτ παιχνίδια που θα επακολουθήσουν.

Μεγάλο όπλο της θα είναι για μία ακόμα φορά η άμυνα και στην επίθεση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους δύο παγκόσμιας κλάσης φουνταριστούς που διαθέτει αλλά και το περιφερειακό σουτ από τους Βλαχόπουλο, Γενηδουνιά και Φουντούλη.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου και εάν καταφέρει να ξεπεράσει την κατάρα των νοκ άουτ αγώνων και βρεθεί στην τετράδα τότε όλα είναι πιθανά.


Το πρόγραμμα της Εθνικής πόλο

Κυριακή 25 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 4:00 - 6:50

Αγώνας ομίλου: Ουγγαρία - Ελλάδα

Τρίτη 27 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων: 8:00 - 10:50

Αγώνας ομίλου: Ιταλία - Ελλάδα

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων 12:20 - 15:10

Αγώνας ομίλου: Ελλάδα - Ιαπωνία

Σάββατο 31 Ιουλίου

Διάρκεια αγώνων 12:20 - 15:10

Αγώνας ομίλου: Νότια Αφρική - Ελλάδα

Δευτέρα 2 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 4:00 - 6:50

Αγώνας ομίλου: Ελλάδα - ΗΠΑ

Τετάρτη 4 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 4:00 - 6:50

Δύο αγώνες προημιτελικής φάσης

Διάρκεια αγώνων 12:20 - 15:10

Δύο αγώνες προημιτελικής φάσης

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 8:00 - 10:50

Αγώνας κατάταξης (5-8)

Πρώτος ημιτελικός

Διάρκεια αγώνων 12:20 - 15:10

Αγώνας κατάταξης 5-8

Δεύτερος ημιτελικός

Κυριακή 8 Αυγούστου

Διάρκεια αγώνων: 3:30 - 6:20

Αγώνας κατάταξης (Θέσεις 7-8)

Αγώνας κατάταξης θέσεις (5-6)

Διάρκεια αγώνων: 7:40 - 9:00

Αγώνας χάλκινου μεταλλίου

Διάρκεια αγώνα: 10:30 - 12:20

Τελικός